Novak se vraća za 10 dana

Nekadašnji broj 1 će igrati na egzibiciji u Abu Dhabiju

Novak se vraća za 10 dana

Nekadašnji svjetski broj 1 Novak Đoković uskoro se vraća na teniske terene. 

Popularni Nole, osvajač 12 Grand Slam titula, pauzira od sredine ljeta, odnosno od Wimbledona na kojem je morao predati meč četvrtfinala Thomasu Berdychu zbog povrede lakta.

Đoković je sanirao povredu i vrijedno radi kako bi se u što boljoj formi vratio na teren. Umeđuvremenu, on je započeo saradnju sa novim čovjekom u stručnom štabu - Radekom Štepanekom, koji se na taj način priključio timu u kojem je još i Andrea Agassi.

Najbolji srbijanski teniser svih vremena na teren će se vratiti 29. decembra na egzibicionom turniru u Abu Dhabiju gdje će igrati protiv boljeg iz meča Dominic Thiem-Miloš Raonić.

Poslije toga Nole će braniti titulu u Dohi, a potom slijedi i Australian Open. Podsjetimo, Đoković godinu počinje na 12. poziciji ATP liste.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti