Đoković: Osjećao sam se kao da igram prvi meč na Touru, baš čudno...
Možda je Novak ipak malo poranio sa povratkom na teren nakon operacije lakta?

Iskren komentar nakon poraza od Daniela

Đoković: Osjećao sam se kao da igram prvi meč na Touru, baš čudno...

Nekada najbolji svjetski teniser Novak Đoković neočekivano je poražen u 2. kolu Indian Wellsa od Japanca Tara Daniela, koji na ATP listi zauzima tek 109. mjesto.

Đoković je poražen sa 2:1 u setovima, a nakon meča je priznao kako je vjerovatno požurio sa povratkom na teren nakon što je prije malo više od mjesec dana operisao lakat.

"Želio bih čestitati svom rivali koji se borio i pokazao sjajan duh na terenu. Što se mene tiče, osjećao sam se kao da igram prvi meč na Touru, baš čudno. Potpuno sam izgubio ritam, mučio sam se i na terenu, ali i sa zdravljem proteklih sedmica. Drago mi je što sam bio na terenu tako brzo nakon povrede, ali istovremeno se uopšte ne osjećam dobro", započeo je Đoković, te nastavio:

"Operisao sam se prije pet-šest sedmica, pa nisam ni očekivao da budem ovdje. Možda sam malo poranio. Nisam uspio da pronađem ritam, pogotovo na bekhendu koji mi je uvijek bio čvrst kao stijena. Nedostaje mi takmičenje, ali moram razgovarati sa timom i da smislimo strategiju kako ćemo dalje".

"Bog nam uvijek zada neki izazov kada ga najmanje očekujemo. Uvijek postoji nešto dobro u svemu, za sve postoji razlog", optimistično je na kraju poručio srpski teniser.

Novak Đoković trenutno zauzima 13. mjesto na ATP listi.

Top Komentari

Jaa
Smijesno kako mnogi sportisti nestanu sa scene kad pritisak na njih prave da su se dopingovali i sl. Jeli stvarno moguce da nedavni br. 1 nosilac u tenisu tek tako padne?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi