Đoković: Najvažnije mi je da vratim samopouzdanje

Vraća se na teren

Đoković: Najvažnije mi je da vratim samopouzdanje

Najbolji srbijanski teniser Novak Đoković vraća se na teren poslije duge pauze.

Đoković je u proteklom periodu pauzirao zbog operacije lakta, međutim to je danas iza njega, a novi izazov će imati u nedjelju kada će na Indian Wellsu zaigrati protiv Daniela Taroa.

Sa ovim japanskim teniserom Đoković se nije dosad susretao, a uoči meča istakao je glavni cilj da vrati samopouzdanje.

"Jedina stvar koju želim je da vratim samopouzdanje i uhvatim ritam na terenu. Igrao sam samo četiri meča u posljednjih devet mjeseci, tako da se radujem što ću ponovo moći da igram bez golova", kazao je Đoković.

Osvrnuo se i na sam turnir.

"Uzimajući u obzir rezultate prethodnih godina, jasno je da je ovo jedan od mojih omiljenih turnira. Imao sam operaciju poslije Australian Opena, malo je vremena prošlo od tada, ali se dobro oporavljam i nadam se da ću početi turnir zdrav i spreman koliko to mogu da budem u ovom trenutku, pa da ću odavde početi da stvaram rezultate", istakao je Nole.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi