Đoković: Ova partija je bila blizu mojih najboljih

Srbijanski teniser nakon pobjede

Đoković: Ova partija je bila blizu mojih najboljih

Srbijanski teniser Novak Đoković danas je porazio Francuza Jeremyja Chardyja sa 2:0 u setovima na Mastersu u Shanghaiju i na taj način se plasirao u osminu finala ovog turnira.

Nakon pobjede je rekao da je ova partija bila blizu njegovih najboljih, ali je istakao da je oprezan pred naredni meč obzirom da će se susresti protiv rivala koji ga je porazio u posljednjem međusobnom duelu.

Inače, on u osmini finala može igrati protiv boljeg iz meča Marco Cecchinato - Hyeon Chung.

"I jedan i drugi su me pobijedili kada smo se sastali posljednji put. Mislim da sam sada drugačiji igrač od onog koji je bio na terenu u prvih pet ili šest mjeseci ove godine. Nadam se da će ishod zbog toga sada biti drugačiji. Vrlo sam sretan što igram na visokom nivou. Mislim da sam veoma blizu svojih najboljih igara. Težim da svakog dana budem sve bolji i bolji. Današnji nastup je bio najbliži tome", rekao je popularni Nole.

Podsjetimo, u slučaju da Nole dođe do finala Shanghaija, prestići će Federera na drugom mjestu ATP liste.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi