Bez Đokovića u Pekingu

Propušta šansu da dođe na vrh

Bez Đokovića u Pekingu

Najbolji srbijanski teniser Novak Đoković odlučio je da propusti turnir u Pekingu.

Đoković je procijenio kako bi za njega bilo iscrpljujuće da nastupi i u Pekingu i Šangaju, jer bi u slučaju da na oba turnira stigne do završnice morao da odigra 10 mečeva u 12 dana, pa je jedan od pomenuta dva turnira žrtvovao.

Na taj način Đoković je ujedno propustio priliku da osvoji dodatne bodove koji bi mu bili važni u borbi da se popne na tron, pošto je prethodno od igranja u Kini odustao i Nadal koji je povrijeđen. 

Iz Đokovićevog tabora informaciju o odustajanju još nisu službeno saopštili, ali nema dileme da će srbijanski teniser propustiti predstojeći turnir kako bi što spremnije dočekao Masters u Šangaju.

Đoković na ATP listi trenutno zauzima treću poziciju sa 6,445 bodova. Ispred njega su Feder sa 6,900, te Nadal sa 8,760 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi