Đoković: Ovo je moralo da se desi prije ili kasnije

Novak nakon poraza

Đoković: Ovo je moralo da se desi prije ili kasnije

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković poražen je danas u polufinalu Mastersa u Šangaju od Španca Roberta Bautiste-Aguta sa 2:0 u setovima.

Đoković je nakon meča poručio da su se problemi s njegovom formom morali desiti prije ili kasnije i da je možda iscrpljen nakon veliko broja mečeva.

"Moram više da se koncentrišem na mentalnu, emotivnu stranu problema. Možda sam i iscrpnjen zbog velikog broja mečeva u poslednjih 15-20 mjeseci. Ovo je moralo da se dogodi prije ili kasnije. Nikad nisam ni očekivao da ću godinama igrati isključivo na najvišem nivou. I ovo je dobro iskustvo, kako bih se vratio bolji", rekao je Đoković.

Također, Đoković se osvrnuo i na rasprave koje je vodio s glavnim sucem meča.

"Nisam razumio neke odluke koje je donio. Išao sam da promijenim svoj reket, promijenio sam i majicu, a on mi je dao upozorenje. On je bio zvijezda meča. To je želio da bude danas", poručio je Novak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi