Đoković: Preživio sam, tako se osjećam
Foto: EPA

Iskren do kraja

Đoković: Preživio sam, tako se osjećam

Novak Đoković još uvijek nije ušao u željeni ritam.

Najbolji srbijanski teniser prošao je u četvrtfinale Mastersa u Monte Carlu, ali je morao dobro da se namuči kako bi savladao Španca Pabla Carrena Bustu (6:2, 4:6, 6:4). Prethodno je tri seta igrao i protiv Francuza Gillesa Simona u drugoj rundi.

Ipak, osvajač 12 Grand Slam titula smatra da su ovakve pobjede mentalno bitne.

"Preživio sam, tako se osjećam. Do posljednjeg udarca nisam znao da li ću da pobijedim ili izgubim. U oba meča sam se stavio u sličan neprijatan položaj. Imao sam set i brejk prednosti, sve je dobro funkcionisalo. Ali ima previše uspona i padova, potpuno sam izgubio kontrolu nad svojim udarcima. Pablu je raslo samopouzdanje, igrao je brže, meč je lako mogao da ode u njegovom smjeru. Sve u svemu, još jedna dobra partija sa moje strane, držaću se pozitivnih strana, mentalno mi ovakve pobjede mnogo znače", jasan je bio Đoković.

Novak će u borbi za polufinale igrati protiv Belgijanca Davida Goffina, kojeg je savladao u svih pet međusobnih duela.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi