Đoković savladao Tsongu, na redu Nadal

Četvrtfinale Indian Wellsa

Đoković savladao Tsongu, na redu Nadal

Novak Đoković preskočio je još jednu prepreku na putu do odbrane trofeja u Indian Wellsu. Ovaj put prvi reket svijeta bio je bolji od Francuza Joa-Vilfrieda Tsonge (7:6, 7:6).

Prvi set Đoković je riješio u svoju korist nakon 64 minuta igre. Mogao je Novak mnogo manje vremena i truda da utroši u uvodnoj dionici, ali je pri vodstvu 5:4 dozvolio protivniku brejk. Nakon toga teniseri su bili sigurni na svoj servis, pa je odluka pala u tie-breaku. Tamo je ubjedljiv bio najbolji teniser svijeta (7:2), što mu je donijelo prednost u četvrtfinalnom meču.

I u drugom setu nije manjkalo uzbuđena. Najprije je Tsonga u trećem gemu oduzeo servis Đokoviću, ali je sve to prokockao u narednom (2:2).

Sve je bilo mirno do 10. gema, kada je Novak propustio dvije meč lopte. Spasio se nekako Tsonga iz veoma neprijatne situacije, te ponovo preselio neizvjesnost u tie-break. Gotovo identičan period igre kao i u prvom setu, opet je psihološki rat pripao Đokoviću za konačnih 2:0 u setovima.

Naredni Đokovićev rival je Španac Rafael Nadal, koji je nešto ranije bio uspješniji od japanskog tenisera Keija Nishikorija (6:4, 6:3).

Novak i Rafa drže rekord na ATP touru kada se računa broj međusobnih duela, a do sada su ih zabilježili čak 47. Za nijansu je uspješniji najbolji teniser svijeta sa 24 pobjede.

Biće to dvoboj tenisera koji su obilježili posljednju deceniju bijelog sporta. Ova dva velikana zajedno su, vjerovali ili ne, u tom periodu osvojili čak 25 Grand Slam turnira, kao i 53 Masters trofeja. Prema tome, svakako da nas očekuje još jedna vrela kalifornijska noć.

Napomenimo da drugi polufinalni par čine Miloš Raonić i David Goffin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti