Đoković u osmini finala

ATP Indian Wells

Đoković u osmini finala

D. Vejo

U okviru trećeg kola Mastersa u Indian Wellsu, srbijanski teniser Novak Đoković frezultatom 2:0 savladao je Njemca Philippa Kohlschreibera, po setovima je bilo 7:5 i 7:5.

Đoković, iako se ovom pobjedom plasirao u osminu finala Indian Wellsa, ne igra baš u najboljoj formi. Prvom reketu svijeta bilo je potrebo tačno 100 minuta kako bi upisao novu pobjedu i plasirao se dalje. 

Najbolji svjetski teniser dobro je počeo meč. Odmah je napravio break za 4:1, ali blagi pad koncetracije doveo je do toga da se njemački teniser potpuno vrati u igru što je zabrinulo Đokovića.

Kohlschreiber uspio je da izjednači ali to je trajalo sve do 12. gamea kada se najbolji teniser svijeta ponovo vraća u igru i prvi set dobija 7:5. I u drugom setu njemački teniser je pružao dobar otpor, ali Đoković je na kraju zasluženo slavio.

Ovom pobjedom, prvi teniser svijeta plasirao se u osminu finala gdje će se sastati sa trenutno 18. igračem svijeta Špancem Felicianom Lopezom.

Pored ovog meča, sinoć su igrali još i Sam Querrey i Jo-Wilfried Tsonga. Francuz je bio bolji rezultatom 0:2 po setovima 3:6 i 4:6. U trećem meču sastali su se Dominic Thiem koji je odnio pobjedu protiv Amerikanca Jacka Socka rezultatom 2:1, po setovima je bilo 7:5, 6:7 i 6:1. U zadnjem meču rekete su ukrstili Rafael Nadal i njegov sunarodnjak Fernando Verdasco. Nadal je bio bolji rezultatom 2:0 po setovima 6:0 i 7:6.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi