Đoković se divi sestrama Williams: Ono što one rade je impresivno

Srbijanski teniser sasvim iskreno

Đoković se divi sestrama Williams: Ono što one rade je impresivno

Srbijanski teniser Novak Đoković može da bude vrlo sretan jer je prošao u treće kolo US Opena, ali poručuje kako još uvijek radi na tome da njegova igra dodatno napreduje.

Nole je u posljednja dva mjeseca osvojio Wimbledon i Cincinnati, ali smatra kako još nije na vrhuncu kada je igra u pitanju, pa svakodnevno na treninzima naporno radi kako bi dodatno napredovao.

"Radovi su još uvijek u toku. Radimo svakodnevno kako bismo usavršili igru. Posljednjih nekoliko mjeseci je bilo veoma, veoma dobro sa rezultatske strane, ali još uvijek osjećam da ima dosta prostora za napredak. To je uzbudljiva strana ovog sporta i moje igre generalno, što i dalje osjećam da neki elementi mogu da se poprave. Zato i jesam svakodnevno na treninzima i pokušavam da se usavršim", rekao je Đoković nakon pobjede protiv Tennysa Sandgrena.

Novinare je zanimalo i to šta Đoković misli o novom duelu sestara Williams koje će se sastati po 30. put i to u trećem kolu US Opena.

"Iskren da budem, ne znam kako one to rade. Imam ogromno poštovanje za njih dvije. Ja imam dvojicu mlađe braće, zamišljao sam kako bi bilo kada bih igrao protiv jednog od njih, ali stvarno ne znam. Srećom, neću to iskusiti jer ne znam da li bih mogao igrati tako žestoko protiv svog brata. Ali, one to uspjevaju. Igrale su 30 puta, to je impresivno i to poštujem. One su inspitracija za sve nas", rekao je Đoković.

Podsjetimo, Đoković će u trećem kolu US Opena igrati protiv Francuza Richarda Gasqueta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi