Nole ponovo izgubio set, ali nije imao većih problema, dalje ide i Čilić

US Open, drugo kolo

Nole ponovo izgubio set, ali nije imao većih problema, dalje ide i Čilić

Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo US Opena nakon što je rano jutros po našem vremenu porazio Amerikanca Tennysa Sandgrena sa 3:1 u setovima.

Nole je odigrao sjajno čitav meč, ako izuzmemo treći set gdje je Sandgren uspio da nakon taj brejka pobijedi sa 7:2 i u tom trenutku smanji na 2:1 u setovima. Sve osim toga pripalo je Noletu. Nekadašnji svjetski broj 1 je u prvom setu slavio sa 6:1, u drugom 6:3 te u četvrtom sa 6:2. On će u trećem kolu igrati protiv Francuza Richarda Gasqueta koji je nešto kasnije u toku noći sa sigurnih 3:0 porazio Srbijanca Laslu Đerea.

Inače, dalje se plasirao i šampion US Opena od prije četiri godine Marin Čilić koji je sa laganih 3:0 u setovima porazio Poljaka Huberta Hurkacza. Marin će u trećem kolu igrati protiv Alexa De Minaura.

Dalje ide i Japanac Kei Nishikori koji je vodio protiv Gaela Monfilsa sa 1:0 u setovima prije nego što mu je Francuz predao meč. Protivnik Nishikorija u trećem kolu će biti Argentinac Diego Schwartzman.

Treba dodati da su dalje između ostalog prošli i Belgijanac David Goffin koji je porazio Holanđanina Robina Hasea, kao i Francuz Lucas Pouille koji je bio bolji od Kipranina Marcosa Baghdatisa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi