Đoković se oprostio od US Opena

Predao Wawrinki

Đoković se oprostio od US Opena

A. Čaušević

Novak Đoković neće odbraniti titulu pobjednika US Opena nakon što je nastup na posljednjem Grand Slamu završio u osmini finala. 

Đoković je predao meč Stanu Wawrinki pri rezultatu 4:6, 5:7, 1:2 za švicarskog tenisera.

Srbijanski teniser zbog problema s povredom nije bio na svom nivou, a tokom cijelog meča imao je veliki broj oscilacija u igri. 

Wawrinka je u prvom setu napravio break u petom gameu, dok je bio siguran na svoj servis sa 6:4 poslije 47 minuta igre.

U drugom setu Nole je prvi stigao do breaka, poveo je s 3:0, ali je na kraju izgubi i taj set sa 7:5 poslije sjajnog povratka Švicarca.

Poslije toga zatražio je medicinsku pomoć, u trećem setu su odigrana još tri gamea, poslije čega je srbijanski teniser vidio da više ne može te je odlučio predati meč.

Wawrinka će u četvrtfinalu igrati protiv Daniila Medvedeva. 

Top Komentari

eye of the tiger
Cim igra lose predaje zbog povrede.Sada ce svaki drugi mec predavati zbog navodnih "povreda", jer ne do Bog da ga neko pobjedi.
8 1
glumac89
ako je povrijedjen nije trebao ni igrat,ovo sto on radi kad god ne ide nije u duhu tenisa
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi