Đoković se osvetio Cecchinatu

Masters u Shanghaiju

Đoković se osvetio Cecchinatu

Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtinu finala Mastersa u Shanghaiju nakon što je danas porazio Italijana Marca Cecchinata sa 2:0 u setovima.

Cecchinato je stari Noletov dužnik obzirom da ga je porazio u četvrtfinalu Roland Garossa ove godine, pa je Đoković danas vjerovatno imao motiv više da ga pobijedi.

Italijan se sjajno držao u prvom setu te je čak imao i dvije brejk lopte, ali ipak je izgubio svoj servis u sedmom gemu i Đoković je slavio u prvom periodu sa 6:4. U drugom setu su pali vjerovatno svi psihološki okovi Đokovića koji je odigrao sjajno te je bez izgubljenog gema slavio za svega 25 minuta.

On će u četvrtfinalu igrati protiv Južnoafrikanca Kevina Andersona koji je pobijedio Grka Stefanosa Tsitsipasa sa 2:0 u setovima.

Osim njih dvojice, dalje su se za sada plasirali Nijemac Alexander Zverev i Britanac Kyle Edmund.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti