Đoković: Trenutno igram najbolji tenis u posljednjih godinu dana

Srbijanac veoma zadovoljan

Đoković: Trenutno igram najbolji tenis u posljednjih godinu dana

Srbijanski teniser Novak Đoković ima dosta razloga za zadovoljstvo proteklih dana. 

On se na Wimbledonu pojavio sa ulogom jednog od favorita iz sjene i to je potpuno opravdao jer je došao do polufinala.

Nekadašnji svjetski broj 1 za svoju trenutnu igru kaže da je najbolja u proteklih 12 mjeseci.

"Poslije operacije nisam mislio da će mi biti potrebno toliko vremena da se vratim na željeni nivo. Trebalo mi je dva ili tri mjeseca. Bilo je frustrirajuće što nisam bio u mogućnosti da igram nivo tenisa na koji sam navikao", poručio je popularni Nole za ESPN i dodao:

"Partije na Wimbledonu su najbolje u proteklih godinu dana. Nadam se da ću održati taj nivo. Dosta vremena provodio sam na trening terenima, bio sam posvećen i motivisan da se vratim na onaj nivo tenisa na kojem sam igrao prethodnih godina. Znate, mentalno je teško sve izdržati, bio sam šest mjeseci van terena pa sam se vratio, ali sam onda odmah morao na operaciju".

Podsjetimo, Đoković će u današnjem polufinalu igrati protiv Rafaela Nadala od 16.00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi