Đoković u Parizu i Londonu gotovo nepobjediv

Apsolutna dominacija

Đoković u Parizu i Londonu gotovo nepobjediv

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković pokušaće da odbrani titule u Parizu i Londonu, ali i da sačuva prvo mjesto na ATP listi.

Đoković ne igra na svom nivou na nekoliko posljednjih turnira, što se odrazilo na listi najuspješnijih tenisera, gdje je Andy Murray znatno smanjio zaostatak za Srbijancem.

Ipak, Novak je i dalje prvi favorit za osvajanje dva preostala Mastersa u ovoj sezoni. 

Ne samo zbog pozicije koju zauzima, već i zbog podatka da je na posljednja 34 meča na Mastersu u Parizu i završnom turniru u Londonu zabilježio samo jedan poraz.

Đoković od 2013. godine uspješno brani krunu u Parizu, dok je na završnom turniru još ubjedljiviji. U glavnom gradu Engleske Novak suvereno vlada od 2012.

Ostaje nam da vidimo da li Novak može da nastavi sa dominacijom i tako još jednu godinu završi na prvom mjestu ATP liste.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi