"Mafija je kontaktirala čak i Đokovića"
EPA

Tvrdi izraelski teniser

"Mafija je kontaktirala čak i Đokovića"

U teniskim krugovima se odavno šuška da je veliki broj mečeva namješten.

O tome je za izraelske medije progovorio i trenutno 222. igrač na ATP listi Amir Weintraub (30), istakavši da je problema sa kladioničarskom mafijom imao i najbolji teniser svijeta Novak Đoković. 

"Kladioničarska mafija kontaktira sve igrače, pa čak i najbolje poput Novaka Đokovića. Ti ljudi prilaze svima, to se dešava iz nedjelje u nedjelju, pogotovo u Rusiji. Možda neki slabije rangirani padnu u iskušenje, jer im nude koliko zarade za cijelu godinu", kazao je Weintraub.

Tokom dosadašnje trenerske karijere Weintraub je zaradio ukupno 440.000 dolara, a potrošio je do 50.000 dolara na avionske karte. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi