Đoković: Uslovi? Bolje da se zaustavim...

Novak nakon poraza od Thiema

Đoković: Uslovi? Bolje da se zaustavim...

E. Škorić

Srbijanski teniser Novak Đoković poražen je u polufinalu Roland Garrosa od Dominic Thiema.

Zbog vremenskih neprilika meč se igrao dva dana, a Thiem je u pet setova na kraju stigao do velike pobjede i finala Roland Garrosa protiv Rafe Nadala.

„Ne znam pravo da vam kažem šta je taktika na ovakvim uslovima, pogotovo juče. To je stvarno preživljavanje, ubaciti jednu loptu više od protivnika u teren i pronaći način da dobiješ poen. Ovi uslovi... Ne znam da li sam ovako nešto doživeo ijednom u životu. Vjerovatno samo jednom, protiv Davida Ferera u polufinalu US Opena 2012", rekao je Novak, pa objasnio šta se tada desilo:

"Tada sam izgubio jedan set i onda su prekinuli meč i odložili za sutradan. Ovi uslovi su stvarno... Ovako nešto na šljaci nisam doživio nikada. Opet, čestitke Thiemu koji je uspio da ostane psihički snažan, tvrd, stabilan kada je bilo potrebno, on je ubacio loptu kako je trebalo u teren, sa puno rotacije i spina. Posljednji gem imao sam nekoliko prednosti i 30:15, kada sam izgubio meč. Ubacivao sam sve prve servise, on je nekako vraćao sve sa dubokim spinom i rotacijom i izbacivao me potpuno sa terena. Prosto, sa te strane iz koje je on igrao posljednji gem, minimum je tri puta lakše nego sa druge, ako ste primijetili, 90 odsto brejkova se dogodilo kada je igrač bio na toj strani. Tako da je bilo mnogo lakše igrati odatle".

„Ne znam.. Toliko je daleko sljedeća godina, ne razmišljam o njoj. Tek sam došao sa terena i izuzetno sam razočaran. Boli poraz protiv top igrača u završnici jednog Grend slema. Šteta je. Sve što sam rekao o uslovima, rekao sam, dovoljno je, jer će verovatno da mi se ’nabace’ na grbaču zašto sam ovo ili ono rekao. To mi se stalno u karijeri dešava, tako da je bolje ovde da završim", zaključio je Đoković.

Top Komentari

Aldin Neki
Šta ima novo u Tuzli gradačaćki novinaru?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti