"Đokovića sam želio istući, on ti može život učiniti mizernim"

Andy Roddick prisjetio se zanimljive anegdote

"Đokovića sam želio istući, on ti može život učiniti mizernim"

Emir Dindić

Andy Roddick američki teniser koji odavno broji dane u penziji za tamošnje medije ispričao je jednu zanimljivu anegdotu iz svoje karijere. 

Naime, kako sam kaže jedan od najtežih protivnika protiv kojeg je igrao je Novak Đoković, te umalo se prije 12 godina nisu i fizički sukobili. Danas se taj odnos popravio i odlični su prijatelji.

"Jednom sam upao u svlačionicu kod jednog rivala. Neću vam reći njegovo ime, samo to da se rimuje sa Šmovak Šmoković. Bilo je to jednom na US Openu. Izazvao sam ga izjavama, a onda me on razbio na terenu. Pobijedio je baš onako kako je želio i zatim je zafrkavao mene. Kada je ušao u svlačionicu krenuo sam za njim. Njegov tadašnji trener Gebhard Gritsch doletio je da ga zaštiti. Kada sam vidio kolika gromada od čovjeka stoji iza mene, povukao sam se. Da nisam to napravio, voz bi me pregazio", rekao je Roddick te dodao: 

"Neko poput Đokovića može vam život učiniti mizernim. Toliko je dobar u svim segmentima teniske igre", završio je Roddick.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi