Dominika Cibulkova objavila kraj teniske karijere

Atraktivna Slovakinja više neće aktivno igrati tenis

Dominika Cibulkova objavila kraj teniske karijere

Dominika Cibulkova danas je na svom facebook profilu objavila kako se povlači s teniskih terena, tj. kako je njenoj karijeri kao profesionalne tenisačice došao kraj. 

Pomalo prerani odlazak atraktvine Slovakinje uvjetovan je neugodnom ozljedom Ahilove tetive zbog koje je Cibulkova izbivala s terena već nekoliko mjeseci.

"Danas, s pomiješanim osjećajima želim da podijelim posebne vijesti s vama. Kao što znate, na terenima me nema već mjesecima. Ono što je počelo kao oporavak od ozljede Ahilove tetive razvilo se do najtežih momenata u mojoj karijeri, došlo je čak i dotle da sam morala razmisliti šta i kako dalje. Nakon dugih konzultacija s prijateljima, obitelji i svojim timom odlučila sam da se više neću vraćati na teniske terene kao natjecateljka. Bio je to momenat ispunjen mnogim osjećajima. Najprije tugom, strahom od nepoznatog i naposljetku uzbuđenja od pomisli što život nosi u budućnosti. Bila sam jedno od sretnije djece koje je se uspjelo probiti kroz težak put do postanka profesionalne igračice, sve to zahvaljujući svojim predivnim roditeljima. Dali su sve od sebe da se probijem naprijed bez obzira na sve prepreke koje su stajale na tom putu. Velika sam sretnica i zbog velikog broja ljudi koji su bili tu i oblikovali moju karijeru i koji su mi pomogli ostvariti ciljeve koje sam sanjala kao dijete. Izabrala sam današnji dan za ovu objavu jer na današnji datum izlazi i moja biografija. Pisanje knjige bilo je posebno putovanje puno emocija u kojem sam se potrudila da se otvorim u nekim stvarima vezanim za svoj život. Počašćena sam što mogu podijeliti i ovu knjigu s vama. Radujem se što koračam u naredni period svog života, u nove izazove, u provođenju vremena s obitelji, s prijateljima - kako starim tako i novim koje namjeravam steći. Nedostajat će mi podrška mojih navijača na teniskom terenu ali to nikada neću zaboraviti jer će tenis zauvijek biti dio mog života. Novo poglavlje počinje..." - napisala je Cibulkova na svom facebook profilu. 

Najbolji plasman Cibulkove bio je 12. mjesto 2009 godine a 2014. je odigrala svoje jedino Grand Slam finale, ono na US openu kada je poražena od Kineskinje Na Li.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi