Draženova majka iznenadila Đokovića: "Ovo ide na posebno mjesto"

Emotivan susret

Draženova majka iznenadila Đokovića: "Ovo ide na posebno mjesto"

Želja majke Dražena Petrovića da upozna Novaka Đokovića konačno se ostvarila.

U svojim medijskim istupima Biserka Petrović nikada nije skrivala da je Đoković podsjeća na njezinog sina, košarkaškog Mocarta, a sada ga je konačno i upoznala.

Biserka je iskoristila Đokovićevu posjetu Zadru gdje se priprema za drugi turnir u seriji "Adria Tour", a njihov susret protekao je prilično emotivno. Za uspomenu odlučila je Đokoviću i da pokloni Draženov dres s brojem 3.

"Jako emotivan trenutak, dirnut sam što ste došli, hvala što ste mi iskazali poštovanje i čast. Ovo ću držati na posebnom mjestu u svom domu. Dražen je ikona sporta u regiji, čovjek koji je obilježio ne samo košarku, nego i sport općenito. Svi su mu se divili, cijela Amerika, svi koji prate košarku i sport", rekao je Đoković, pa dodao:

"Nikad nisam mogao biti s Draženom, ali osjećam njegovu prisutnost s vama ovdje. Hvala vam puno što se došli."

Đoković inače za vrijeme boravka u Hrvatskoj namjerava posjetiti Šibenik u kojem se nalazi spomenik i spomen-soba Dražena Petrovića.

Foto: Index.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi