Džumhur bez problema u drugi krug Wimbledona

Slavio protiv Marterera

Džumhur bez problema u drugi krug Wimbledona

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur plasirao se u drugo kolo Wimbledona nakon što je danas porazio Nijemca Maximiliana Marterera sa sigurnoh 3:0 u setovima.

Damir igra u fantastičnoj formi u posljednje vrijeme, a na Wimbledon je stigao nakon što je osvojio ATP turnir u Antalyji.

Tu se očito ne namjerava zaustaviti već je i na Wimbledon došao po neki dobar rezultat, a današnju prepreku, koja je mogla biti veoma nezgodna, preskočio je bez ikakvih problema.

Susret između Džumhura i Marterera trajao je sat i 36 minuta, a Damir je slavio sa 6:3, 6:2 i 6:4.

Džumhur u drugom kolu ne bi trebao imati pretjerano teškog rivala jer će igrati protiv boljeg iz meča Ernest Gulbis (ATP 138.) - Jay Clarke (ATP 218.)

Svemu dodajmo da će za nekih pola sata na teren i drugi bh. predstavnik Mirza Bašić koji će imati veoma težak posao jer igra protiv Diega Schwartzmana.

Top Komentari

Chupy
Nas bosanski ponos, rodila ga nana ppd dudom dje tuke seru.
6 6
elimo
bbnkjghjjjju
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi