Ranking karijere za Džumhura, puše za vratom Đokoviću!

Na pragu Top 20

Ranking karijere za Džumhura, puše za vratom Đokoviću!

Edmir Škorić

Osvajanjem titule u Antaliji, Damir Džumhur stigao je do rankinga karijere i sada je 23. igrač svijeta!

Džumhur je jučer bio 27. i to je bio do danas njegov najbolji plasman na ATP listi, no nakon pobjede nad Adrianom Mannarinom u finalu ATP turnira u Antaliji naš teniser je stigao do 23. mjesta!

Trenutno je Damir sa 1665 bodova ispred tenisera kao što su Tomaš Berdych, Denis Šapovalov, Adrian Mannarino, Philipp Kohlschreiber, Kei Nishikori, Richard Gasquet, Miloš Raonić...

Trenutno je ispred njega Hyeong Chung sa 20 bodova više, a dva mjesta ispred je Novak Đoković, nekad najbolji teniser svijeta. Ukoliko Damir i na Wimbledonu nastavi s dobrim igrama, mogli bismo ga očekivati i u Top 20 za nekoliko sedmica.

Podsjećamo da je naš najbolji teniser osvojio tri ATP naslova u karijeri, dva u Rusiji na tvrdoj i jedan u Turskoj na travnatnoj podlozi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi