Džumhur danas ponovo na terenu, može li po treći put pobijediti Nijemca?

Damir nastupa na turniru u Marseilleu

Džumhur danas ponovo na terenu, može li po treći put pobijediti Nijemca?

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur ove sedmice se vraća na teniske terene.

Džumhur je igrao vrlo dobro prošle sedmice na turniru u Rotterdamu, ali je izgubio u četvrtfinalu od Francuza Gaela Monfilsa.

Ove sedmice za njega slijedi turnir u Marseilleu na kojem je prijavio i duble i single konkurenciju. U duble konkurenciji je jučer izgubio u paru sa Romainom Arneodom od McLachlana i Middelkoopa sa 2:1 u setovima, a turnir u singleu za njega počinje tek danas.

Prvi rival na ovom turniru iz serije 250 za Damira će biti Nijemac Peter Gojowczyk, 60. igrač svijeta. Njih dvojica su do sada odigrala dva međusobna duela u karijerama i Damir je oba puta bio uspješniji. Džumhur je prvi put slavio 2016. godine u Beču sa 2:0, a posljednji meč su odigrali krajem prošle godine u Parizu gdje je Damir slavio istim rezultatom.

Kladionica MOZZART smatra da je Damir favorit na ovom meču pa nudi koeficijent 1,70 na pobjedu našeg tenisera. S druge strane, kvota na Nijemca je 2,03. Inače, meč počinje u 12.00 sati.

Damir Džumhur ponovo među 50 najboljih, na samom vrhu bez promjena

Damir Džumhur nalazi se ponovo među 50 najboljih tenisera na svijetu, odnosno trenutno zauzima 49. poziciju sa 950 bodova i u odnosu na prošlosedmičnu listu napredovao je za sedam mjesta.

Mirza Bašić je također napredovao na ATP listi. Nakon velikog pada prošle sedmice sa 99. mjesta na 168., sada se nalazi na 166. mjestu. Tomislav Brkić nalazi se na 299. mjestu, a Aldin Šetkić na 301.

Inače, na samom vrhu, odnosno među prvi pet nije bilo promjena. Novak Đoković je i dalje najbolji svjetski teniser, a prate ga Rafael Nadal, Alexander Zverev, Juan Martin del Potro i Kevin Andreson.

Roger Federer i Kei Nishikori su zamijenili mjesta, odnosno švicarski teniser je sada na 7., a Japanac na 6. mjestu.

Dominic Thiem je i dalje "broj 8", John Isner je devetoplasirani, a Top 10 zatvara Marin Čilić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi