Džumhur danas protiv Berdycha za polufinale Marseillea

Bh. teniser na teškom ispitu

Džumhur danas protiv Berdycha za polufinale Marseillea

Najbolje rangirani bh. teniser Damir Džumhur danas će ponovo izaći na teren, ovog puta u meču četvrtfinala ATP turnira iz serije 250 u Marseilleu protiv Čeha Thomasa Berdycha.

Damir je na početku turnira u Marseilleu odigrao dva veoma čudna meča u kojima je pravio nevjerovatne preokrete i slavio pobjede. Ipak, danas slijedi veoma trežak ispit jer je protivnik 17. teniser svijeta.

Damir i Thomas su tokom karijera odigrali tri međusobna duela, a rezultat je 2:1 za češkog tenisera. Prvi susret odigrali su na Australian Openu 2014. godine kada je Berdych slavio sa 3:0, a drugi dvije godine kasnije u Dohi kada je Čeh bio bolji sa 2:0. Posljednji susret odigran je u Monte Carlu u aprilu 2016. godine kada je Džumhur bio bolji sa 2:1.

Kladionice prednost u ovom susretu daju češkom teniseru jer je kvota samo 1,30, dok je na pobjedu našeg Damira kvota 3,50. Susret bi trebao da počne u 15.30 sati, a pobjednika u polufinalu čeka bolji iz meča Julien Benneteau-Karen Khachanov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi