Džumhur: Grizao sam i borio se za svaki poen
Foto: EPA

Najbolji bh. teniser nakon pobjede nad Wawrinkom

Džumhur: Grizao sam i borio se za svaki poen

Damir Džumhur stigao je do najveće pobjede u karijeri.

On je danas na startu turnira u Dubaiju savladao trećeg igrača svijeta, Švajcarca Stana Wawrinku, sa 2:0 u setovima (7:6, 6:3).

Džumhur je loše otvorio meč, pretrpio brejk u drugom gemu, ali je uspio da se vrati u igru i slavi u taj-brejku prvog seta rezultatom 7:4. U drugoj dionici Damir je bio ubjedljiv, te je favorizovanom rivalu prepustio tri gema.

"U prvih šest, sedam minuta Stan je igrao izuzetno dobro. Jednostavno nisam mogao da mu pariram. U tim trenucima sam se nadao da će doći do pada u njegovoj igri, što se na kraju i desilo. Uhvatio sam ritam i počeo da grizem i borim za svaki poen", rekao je Džumhur poslije velike pobjede.

Najbolji bh. teniser danas je stigao do pete ovosezonske pobjede na ATP Touru.

Damir će u osmini finala igrati protiv Španca Marcela Granollers-Pujola, a u njegovoj polovini žrijeba nalaze se još Tomas Berdych, Gael Monfils, Fernando Verdasco i Roberto Bautista-Agut.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi