Džumhur i dalje na 30. mjestu ATP liste

Ranking karijere za Čilića

Džumhur i dalje na 30. mjestu ATP liste

Endin Čaušević

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur 2018. godinu otvorio je nastupom na Australian Openu gdje je došao do trećeg kola.

Džumhur je u prošloj godini igrao u životnoj formi i stigao je do dvije ATP titule nakon čega je došao na 30. mjesto ATP liste što je njegov ranking karijere. Bh. teniser je u Australian Openu ispao u trećem kolu od Rafe Nadala, no ostao je na 30. mjestu ATP liste.

Ranking karijere ostvario je finalist Australian Opena, Marin Čilić, koji je sada treći teniser svijeta. Vodeći je i dalje Rafael Nadal, no pobjednik AO Roger Federer sada zaostaje samo 155 bodova za prvim teniserom svijeta.

Bh. teniseri Mirza Bašić i Aldin Šetkić ostvarili su pad na novoj ATP listi. Bašić je sada 134. teniser svijeta, dok je Šetkić na 191. mjestu. Tomislav Brkić je napredovao za četiri mjesta i sada je 238. teniser svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi