Mnogi se pitaju: Zašto su za Federera drugačija pravila?

Simona Halep završila u bolnici

Mnogi se pitaju: Zašto su za Federera drugačija pravila?

Endin Čaušević

Švicarski teniser Roger Federer danas je u finalu Australian Opena sa 3:2 u setovima savladao Marina Čilića i tako došao do svoje 20. Grand Slam titule.

U Australiji prethodnih sedmica vladaju velike vrućine zbog kojih je dosta tenisera imalo ogromnih problema. Na visoku temperaturu prvo se žalio Novak Đoković koji je kritikovao organizatore da se mečevi ne mogu igrati ukoliko na terenima nije zatvoren krov.

Kulminacija se desila jučer u ženskom finalu kada je Simona Halep poražena od Caroline Wozniacki. Obje teniserke igrale su u Rod Laver Areni u kojoj je odigrano i današnje finale, ali je krov bio otvoren što je stvario velike probleme, posebno za Halep.

Rumunska teniserka je zbog vrućine u nekoliko navrata tražila ljekarsku pomoć, a nakon poraza u finalu završila je u bolnici zbog dehidracije. Mnogi ljubitelji tenisa danas su bili bijesni na organizatore i poručili su da za Federera očito važe druga pravila.

Švicarac je igrao protiv Čilića u Rod Laver Areni, ali je krov bio zatvoren zbog čega je bilo daleko ugodnije igrati. Mnogi teniseri su putem društvenih mreža kritikovali organizatore i poručili da svi zaslužuju iste uslove.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi