Džumhur i Krajinović u četvrtfinalu dubla u Rotterdamu

U prvom kolu lagano riješili Zimonjića i Rubleva

Džumhur i Krajinović u četvrtfinalu dubla u Rotterdamu

Bh. teniser Damir Džumhur je uspio doći do četvrtfinala dubla na ATP turniru u Rotterdamu. Džumhur je u paru sa Filipom Krajinovićem u prvom kolu turnira slavio pobjedu nad Zimonjićem i Rublevom rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:3.

Prvi set su Džumhur i Krajinović počeli brejkom, da bi još jednim u petom gemu stigli do prednosti od 4:1. Iako su Rublev i Krajinović uspjeli vratiti brejk u osmom gemu, već u narednom Dzumhur i Krajinović ponovo oduzimaju servis svojim protivnicima i rješavaju prvi set u svoju korist.

Kombinaciji Dzumhur - Krajinović je pošlo za rukom da riješe drugi setu u svoju korist i slave pobjedu zahvaljujući brejku u četvrtom gemu kada su poveli sa 3:1. Do kraja drugog seta Rublev i Zimonjić nisu uspjeli uzvratiti brejk, pa su se morali pomiriti sa porazom.

Džumhur i Krajinović će u četvrtfinalu dubla u Rotterdamu odmjeriti snage sa boljim iz duela u kojem će snage odmjeriti kombinacije Arends/De Bakker i Marach/Pavić.

Inače, Džumhur će u Rotterdamu nastupiti i u singlu, a meč prvog kola će odigrati protiv Rumuna Mariusa Copila u četvrtak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi