Džumhur i Lajović poraženi u dublu

Damir na terenu proveo preko sat i pol

Džumhur i Lajović poraženi u dublu

Damir Džumhur i Dušan Lajović su poraženi danas u 1. kolu dubla na Australian Openu od finsko-australijskog para Kontinen/Peers sa 2:1 u setovima. 

Damir sutra igra protiv Rafaela Nadal i svaki minut proveden na današnjem paklenom asfaltu Melburna mogao bi mu oduzeti prijeko potrebnu snagu za sutrašnji meč, a danas je na terenu proveo ukupno sat i 41 minut.

Damir i Dušan su dobili prvi set rezultatom 6:4, ali su naredna dva izgubili sa 6:2 i 6:2. Kontinen i Peers će u narednoj rundi igrati protiv Albota i Chunga.

Podsjetimo, Damir do sada nijednom nije igrao u 2. kolu nekog Grand Slama kada je u pitanju duble konkurencija, a prošle godine je igrao samo na US Openu.

Njegov duble partner Dušan Lajović je izgubio u 1. kolu single konkurencije od Argentinca Diega Schwartzmana sa 3:2 u setovima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti