Očekivano: Nadal je Džumhurov protivnik u 3. kolu Australian Opena

Poslastica za sve ljubitelje tenisa u BiH

Očekivano: Nadal je Džumhurov protivnik u 3. kolu Australian Opena

Trenutno najbolji teniser svijeta Rafael Nadal bit će protivnik Damira Džumhura u 3. kolu Australian Opena.

Španac je u 2. kolu bez većih problema savladao Argentinca Leonarda Mayera sa 3:0 u setovima, iako mu je 52. teniser svijeta pružio zaista solidan otpor.

Nadal je u prvom setu slavio sa 6:3, u drugom sa 6:4 a u trećem sa 7:6. Za osvajanje prva dva seta je Nadalu bio dovoljan po jedan napravljeni brejk, dok je u trećem slavio nakon tie-breaka.

Na kraju, prvi nosilac turnira je stigao do očekivane pobjede i zakazao duel sa Damirom Džumhurom u 3. kolu, što će biti prava poslastica za sve ljubitelje tenisa u Bosni i Hercegovini.

Interesantno, Džumhur ima pozitivan skor protiv Nadala jer ga je uspio savladati u jedinom međusobnom duelu do sada koji je odigran u martu 2016. godine.

Tada je u 2. kolu Miamija Džumhur slavio protiv Nadala nakon što mu je Španac zbog povrede predao meč pri rezultatu 1:1 u setovima i 3:0 za Damira u odlučujućem trećem setu.

Meč Džumhura i Nadala trebao bi biti odigran u petak, a termin će biti naknadno utvrđen.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi