Nadal: Znam kako trebam igrati protiv Džumhura

Okršaj u 3. kolu Australian Opena

Nadal: Znam kako trebam igrati protiv Džumhura

E. Čaušević

Treće kolo Australian Opena će biti prava poslastica za ljubitelje tenisa u Bosni i Hercegovini jer će naš najbolji teniser Damir Džumhur igrati protiv Rafaela Nadala.

Ono što zvuči nevjerovatno jeste da Džumhur ima bolji skor u okršajima protiv najboljeg tenisera svijeta. Doduše, bh. teniser je protiv Nadala igrao samo jednom i to u Miamiju 2016. godine kada mu je Španac zbog povrede predao meč.

Nadal je svjestan da ga očekuje težak protivnik u trećem kolu i ne želi ništa prepustiti slučaju. Španski teniser izjavio je da je Džumhur mnogo napradovao u odnosu na njihov posljednji okršaj.

"Džumhur je težak protivnik i igra veoma dobar tenis. Mnogo je napredovao od našeg posljednjeg susreta i jedini način da pobijedim jeste da igram u dosta jačem ritmu od njega. Moram biti agresivniji i to je ono što namjeravam da uradim", kazao je Nadal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi