Džumhur imao sreće kada je u pitanju žrijeb za Roland Garros

Bh. teniser dobro prošao

Džumhur imao sreće kada je u pitanju žrijeb za Roland Garros

Večeras je u Parizu obavljen žrijeb za ovogodišnji Roland Garros nakon kojeg najbolji bh. teniser Damir Džumhur može biti vrlo zadovoljan.

Voljom žrijeba odlučeno je da Damir u prvom kolu drugog Grand Slam turnira ove sezone igra protiv Francuza Antoinea Hoanga, 23-godišnjeg tenisera koji nema mnogo iskustva na ATP sceni.

Radi se o igraču koji se trenutno nalazi na 147. mjestu ATP liste, a na Roland Garros je došao tako što je dobio specijalnu pozivnicu.

Ukoliko prođe ovu prepreku, Džumhura u drugom kolu čeka bolji iz meča Fernando Verdasco - Dan Evans.

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković u prvom kolu će igrati protiv Poljaka Hurkacza, dok će čovjek koji je 11 puta osvajao ovaj turnir, Rafael Nadal, snage odmjeriti protiv kvalifikanta, a Federer protiv Italijana Sonega.

Top Komentari

starmac
Sta ce njemu sreca za zrijeb.Njemu treba znanje i psiholog.
3 0
Dobojlija
A opet ce izgubiti ,zao mi je ali je tako
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije