Džumhur izgubio set, pa "pomeo" Francuza, sada čeka Federera

US Open

Džumhur izgubio set, pa "pomeo" Francuza, sada čeka Federera

Edmir Škorić

Damir Džumhur je, istina, imao problema u prvom dijelu meča protiv Elliota Benchetrita, a onda se razigrao i osigurao vjerovatno duel s Rogerom Federerom.

U prvom se setu Damir mučio da pronađe svoju igru, bivao iznerviram zbog loših poteza, pa je Benchetrit dobio set sa 6:4.

U drugom setu potpuno druga priča. Damir s dva brejka, u petom i sedmom gemu, rješava stvari u svoju korist i sa 6:2 stiže do izjednačenja u setovima.

I u trećem je setu Damir kontrolisao situaciju na terenu, mada je u prvom gemu propustio čak četiri brejk-lopte. Strpljivo je čekao šansu i u petom gemu došao do brejka, pa potom do još jednog u 9. gemu i do 6:3.

Franciu je potpuno digao ruke od meča, u posljednjem setu skoro da nije ni pružio otpor bh. teniseru, koji je osvoji šest uzastopnih gemova i stigao do plasmana u drugo kolo US Opena.

Sada čeka Rogera Federera, koji ne bi trebao imati većih problema u okršaju sa kvalifikantom Nagalom.

Top Komentari

Cibre
Bombastican naslov ko da je igrao Djokovic a ne Damir,u svakom slucaju lijepo je da imamo Damira na us openu, mada je ovaj igrao kvakifikacije.
7 1
zazamir
OVDJE SAM SAMO DA JEBEM GAZIJU U PO USTA HVALA LP
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti