Džumhur na pragu plasmana karijere

ATP Miami, osmina finala

Džumhur na pragu plasmana karijere

Damir Džumhur ostvario je svoj najveći rezultat u karijeri plasmanom u osminu finala Masters turnira u Miamiju. 

Bh. teniser je na tom putu izbacio Mayera, Nadala i Kukushkina, a večeras će oko 23 časa snage odmjeriti sa Kanađaninom Milošem Raonićem.

Raonić je favorit u ovom meču, ali gledajući unazad nekoliko susreta naš igrač svakako može očekivati dobar rezultat u njhovom prvom odmjeravanju snaga.

Isto tako, motiv više može tražiti i u činjenici da bi pobjedom u ovom duelu došao do najboljeg plasmana u karijeri. Džumhur je najbolju poziciju na ATP listi imao 19. oktobra prošle godine kada je osvanuo na 77. mjestu, a sada bi u slučaju još jednog trijumfa, sa sigurnih 180 bodova, mogao dospjeti među 70 najboljih igrača svijeta.

Naravno, njegov plasman od naredne sedmice zavisiće i od rezultata nekih drugih tenisera, ali svakako da bi eventalna pobjeda nad Raonićem osigurala mu poziciju karijere.

Damir Džumhur trenutno se nalazi na 94. mjestu ATP liste sa 588 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi