Džumhur bez izgubljenog seta u drugo kolo Roland Garrosa

"Pomeo" Kudlu u prvom kolu

Džumhur bez izgubljenog seta u drugo kolo Roland Garrosa

Endin Čaušević

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur plasirao se u drugo kolo Grand Slam turnira Roland Garros koji se igra u Parizu.

Džumhur je danas odlično počeo avanturu na drugom Grand Slamu ove sezone, te je lagano stigao do pobjede protiv Denisa Kudle. Američki teniser dobro se držao jedino u prvom setu kada je uspio praviti probleme Damiru, ali to je bilo sve.

Naš teniser je dobio prvi set sa 6:4 za 45 minuta, dok je u nastavku igrao još bolje. Damiru je bilo dovoljno samo pola sata da završi posao u drugom setu i povede sa 2:0, nakon što je protivniku prepustio samo dva gema (6:2).

U trećem setu bilo je jasno da se Kudla gotovo predao, te da je bilo samo pitanje koliko će mu Džumhur prepustiti setova. Damir je igrao zaista odlično i u stilu je završio današnji meč. Bh. teniser je treći set dobio sa 6:2 i zasluženo se plasirao u drugo kolo.

U drugom kolu Roland Garrosa Džumhur će igrati protiv boljeg iz duela Barrere-Albot.

Roland Garros, 1. kolo:

Džumhur - Kudla 3:0 (6:4, 6:2, 6:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi