Džumhur nakon jučerašnjeg bljeska nastavio po starom

Opet poražen

Džumhur nakon jučerašnjeg bljeska nastavio po starom

Admin Čaušević

Damir Džumhur se nije plasirao u glavni žrijeb Mastersa u Rimu nakon što je poražen u finalu kvalifikacija od Yoshihita Nishiokija sa 2:1 (6:4, 4:6, 6:3) u setovima. 

Naš najbolji teniser je jučer pobijedio Christopehera Eubanksa, međutim današnji poraz je potvrdio da još uvijek nije izašao iz rezultatske krize.

Japanski teniser je dobio prvi set nakon što je napravio ključni break u 10. gameu za 6:4. U drugom setu čak pet breakova, tri je napravio Džumhur što mu je bilo dovoljno da taj set dobije sa 6:3 i izjednači na 1:1.

Na startu odlučujućeg seta do prvog breaka došao je Nishioka, ali je Džumhur odmah uzvratio ribrejkom. Japanski teniser je Sarajliji servis ponovo oduzeo u šestom gameu. Treći set je dobio sa 6:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi