Džumhur napredovao, Đoković ispao iz Top 10
Foto: EPA

ATP lista

Džumhur napredovao, Đoković ispao iz Top 10

E. Škorić

Bh. teniser Damir Džumhur vratio se u Top 30 na najnovijoj ATP listi.

Džumhur je bio 31. na listi prije sedam dana, no posložili su se rezultati, pa je i bez nastupa uspio da se vrati na 30. mjesto, dok se Richard Gasuqet ponovo našao iza njegovih leđa.

Naš najbolji teniser će tako u 2018. godinu ući iz Top 30, a za narednu godinu za vjerovati je da Džumhur ima cilj da se pomakne za još desetak mjesta. 

Čak 44 pozicije napredovao je Srbijana Filip Krajinović, koji je igrao finale Mastersa u Parizu i on se sada nalazi na 33. mjestu. Veliki skok je imao i Francuz Julien Benneteau, koji je sa 83. došao na 52. mjesto.

Bilo je promjena i u Top 10. Novak Đoković je ispao iz Top 10, a poredak najbolje desetorice glasi ovako: 1. Rafael Nadal, 2. Roger Federer, 3. Alexander Zverev (+1), 4. Dominic Thiem (+2), 5. Marin Čilić, 6. Grigor Dimitrov (+2), 7. Stan Wawrinka (+2), 8. David Goffin (+2), 9. Jack Sock (+13) i 10. Pablo Carreno Busta (+1).

Mirza Bašić je imao napredak od pet pozicija, pa je sada 153. na listi, dok je Aldin Šetkić ostao 173. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije