Džumhur negativan, nastavlja turnir, ali Troicki je pozitivan

Eastern European championship

Džumhur negativan, nastavlja turnir, ali Troicki je pozitivan

E. Škorić

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur bio je negativan na testiranju na koronavirus.

Džumhur nije osjećao nikakve simptome, osjeaćo se dobro, a i testiranja su pokazala da je negativam, što znači da nastavlja turnir koji je prethodno danas odgođen zbog kiše.

On će već sutra ponovo na teren, a testiranje će se opet obaviti za nekoliko dana.

Džumhur je u Beogradu bio u društvu Grigora Dimitrova, tenisera iz Bugarske koji je u nedjelju objavio da je pozitivan na koronavirus, ali posljednjih dana nisu bili u kontaktu te se se ovaj teniser vjerovatno zarazio na putu od Beograda do Zadra.

Džumhur nastupa na "Eastern European championshipu" u Beogradu gdje je trebao da nastupi i srbijanski teniser Viktor Troicki, koji se povukao zbog povrede, a sada je saopšteno da je i on sam pozitivan na koronavirus.

"Eastern European championship", koji ogranizuje bivši teniser Janko Tipsarević, počeo je 15. juna na terenima SC Olimp i trajaće šest sedmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti