Šta će biti s mečevima Adria Toura koji su se trebali igrati u Banjaluci i Sarajevu?

Sutra bi trebala biti poznata konačna odluka

Šta će biti s mečevima Adria Toura koji su se trebali igrati u Banjaluci i Sarajevu?

E. Čaušević

Turnir kojeg je organizovao Novak Đoković, Adria Tour, početkom narednog mjeseca trebao bi se igrati i u Bosni i Hercegovini, tačnije Banjaluci i Sarajevu.

Međutim, nakon što je potvrđeno jučer da je Grigor Dimitrov pozitivan na koronavirus otkazano je finale ovog turnira u Zadru. Jutros je objavljeno da su pozitivna na testiranju bila još trojica tenisera, te dvojica trenera.

Novak Đoković odlučio je da se vrati u Beograd i donijet će odluku da li će se testirati što svi željno čekaju. O tome šta će biti s Adria Tourom još uvijek nije poznato, a sudbina turnira uveliko zavisi o tome da li je Đoković zaražen ili ne.

Kvlaifikacije za Adria Tour igrale su se prethodnih dana u Banjaluci iako je do danas na snazi bila odluka oko zabrane sportskih takmičenja u RS-u. Adria Tour bi se u Banjaluci trebao igrato od 3. jula, a dva dana kasnije na rasporedu su mečevi u Sarajevu.

Ipak, nakon svih dešavanja iz Zadra sada je itekako upitno šta će od svega biti. Adria Tour koji se treba igrati u Banjaluci i Sarajevu još uvijek nije zvanično otkazan, a konačna odluka oko toga da li će se mečevi igrati bit će donesena kasno večeras ili sutra nakon što se saznaju rezultati Đokovićevog testiranja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi