Džumhur: Ove godine želim dodatno napredovati i igrati protiv Đokovića

Bh. teniser najavio novu sezonu

Džumhur: Ove godine želim dodatno napredovati i igrati protiv Đokovića

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur okončat će 2017. godinu na 30. poziciji na ATP listi, što predstavlja ogroman uspjeh kako za njega, tako i za bh. sport uopšte.

Džumhur je sinoć proglašen za najboljeg sportistu BiH za 2017. godinu, a prema njegovim riječima ta nagrada je došla kao kruna savršene godine koju ima iza sebe.

"Iza mene je fenomenalna sezona i nagrada za najboljeg sportistu je stigla kao šlag na tortu. Ona je najbolji pokazatelj koliko sam imao dobru sezonu i koliko je sav rad i trud došao na naplatu. Što se tiče 2018. godine, ona će kao i svaka godina biti izazovna i teška, a iz više razloga će biti najteža. Imam veliki broj poena koje moram odbraniti. Ipak, prvi dio sezone je velika šansa s obzirom na to da ne branim veliki broj bodova, odnosno nekih 20 posto, pa je samim tim to velika šansa da dodatno napredujem i približim se prvoj dvadesetorici tenisera na ATP listi", rekao je Damir Džumhur, te potom istakao da bi volio odmjeriti snage sa Novakom Đokovićem:

"Imao sam priliku tokom karijere igrati protiv Rogera Federera, Rafe Nadala, Stana Wawrinke... Ove godine bih volio da igram protiv Đokovića koji se vraća na teren, a meč očekujem u nekoj kasnoj fazi turnira. Uvijek postoje igrači s kojima ne želite igrati, iako puno toga zavisi od forme. Berankis me tri puta savladao prije finala u Moskvi, a onda sam ja ostvario dvije pobjede u nizu. Upravo to govori o mom napretku".

Top Komentari

SEIKO
ŠTO SI NAPRAVIO,NAPRAVIO SAD SE VRAČAJU NAJAČI A TEBI PAD OKO 100-KE.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi