Džumhur potpuni autsajder protiv Zvereva

Tako kažu kladionice

Džumhur potpuni autsajder protiv Zvereva

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur sutra igra susret 3. kola Roland Garrosa protiv Nijemca Alexandera Zvereva.

Damir je ostvario primarni cilj koji je zacrtao nakon žrijeba - plasirao se u treće kolo nakon pobjeda protiv daleko lošije rangiranih tenisera od sebe i pred susret trećeg kola može biti prilično opušten.

Protivnik je veoma težak - treći teniser svijeta i drugi nosilac na turniru Alexander Zverev. Nijemac na ovogodišnjem Roland Garrosu planira napravili veliku stvar, nešto poput finala ili možda čak titule. Ali, ako bude igrao kao protiv Dušana Lajovića u 2. kolu, naš Damir će imati velike šanse.

Zverev je u tom meču gubio sa 2:1 u setovima od Lajovića koji je u sjajnoj formi, ali je smogao snage da okrene rezultat i izbori duel protiv Džumhura. Njih dvojica su do sada odigrala jedan međusobni meč i to prošle godine u Shenzhenu. Damir je tada slavio 6:4 i 7:5 u četvrtfinalu.

Ipak, bez obzira na to, kladionice smatraju da je Zverev sutra ogroman favorit. MOZZART nudi kvotu od 1,05 na pobjedu Zvereva, dok je koeficijent na trijumf Džumhura 7,70.

Nadamo se da Damir sutra može da pomrsi račune velikom rivalu i da napravi iznenađenje koje bi bilo tema dana u Parizu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti