Maraton do maratona u Parizu: Lajović ostao bez susreta protiv Džumhura!

Zverev i Nishikori zamalo ispali

Maraton do maratona u Parizu: Lajović ostao bez susreta protiv Džumhura!

Njemački teniser Alexander Zverev zamalo je danas ispao od Dušana Lajovića na Roland Garrosu. Dušan je vodio sa 2:1 u setovima, ali ipak nije imao snage da dovrši Nijemca koji se vratio i preokrenuo na 3:2.

Lajović igra u životnoj formi, u to nema sumnje, a to je danas osjetio i Zverev. Srbijanski teniser je dominirao u prvom setu i nakon što je napravio dva brejka slavio je sa 6:2 nakon samo 36 minuta igre. U drugom setu viđena je velika borba. Lajović je napravio brejk i poveo sa 3:1. Tada se činilo da bi Srbijanac mogao povesti 2:0 u setovima, ali je Zverev ipak do kraja drugog seta napravio dva brejka i slavio sa 7:5.

Kada se mislilo da će Lajović potpuno pasti psihički, on je bio još jači i na samom početku trećeg seta je napravio brejk te poveo 2:1. Ipak, Zverev odmah uzvraća i kasnije se igralo uz servis sve do 3:3. Tada je Lajović napravio novi brejk i do kraja držao svoj servis za 6:4 i 2:1 u setovima.

Nažalost po Dušana, sve do kraja meča pripalo je Alexanderu. Nijemac, koji je inače drugi nosilac na ovom turniru, napravio je po dva brejka u oba posljednja seta i slavio sa 6:1 i 6:2 za plasman u treću rundu. On će tamo igrati protiv Damira Džumhura.

Osim Zvereva, dalje je prošao i Kei Nishikori. On se također mučio protiv domaćeg predstavnika Benoita Pairea, ali je na kraju slavio sa 3:2 iako je gubio 2:1. Meč je trajao dvije minute više od tri sata. Japanac će u trećem kolu igrati protiv Gilesa Simona koji je danas pobijedio Sama Querreyja.

Dalje se plasirao i Belgijanac David Goffin koji je pobijedio Francuza Mouteta sa 3:0 u setovima, dok se od turnira oprostio Ernest Gulbis nakon poraza od Italijana Berrettinija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi