Džumhur sjajno krenuo, ali na kraju izgubio od 138. igrača svijeta

Kraj za Damira na Wimbledonu

Džumhur sjajno krenuo, ali na kraju izgubio od 138. igrača svijeta

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur izgubio je danas u 2. kolu Wimbledona od 138. tenisera svijeta, Ernesta Gulbisa sa 3:2 u setovima. 

Dobro je poznato da, kada Damir igra, ništa se ne može predvidjeti, a tako je bilo i ovog puta.

Naš najbolji teniser je sjajno otvorio meč i osvojio je prvi set nakon što je slavio sa 6:2. Kako je završio prvi, tako je otvorio i drugi set. Napravio je dva vezana brejka i imao prednost od 3:0, ali od tog trenutka ga je sve stalo. Latvijski teniser je u nastavku drugog seta od sedam gemova osvojio čak šest i set dobio sa 6:4.

U trećem dijelu igre Gulbis je ponovo bio bolji jer je napravio jedan brejk, dok Damir nije prijetio na njegov servis, pa je Latvijac slavio sa 6:3. Da bi mogao ipak do trećeg kola Damir je pokazao u četvrtom setu kada je slavio sa uvjerljivih 6:1, ali nažalost dalje od toga nije mogao.

Gulbis je na samom otvaranju posljednjeg seta napravio brejk i čini se da je to presudilo u ovom dijelu igre jer je do kraja seta čuvao svoj servis i slavio sa 6:3.

On će u trećem kolu igrati protiv boljeg iz meča Taylor Fritz-Alexander Zverev.

Top Komentari

axel
majku jebo svoju šugavu, pado na kladionici samo na njemu, dabogda obe ruke slomio
7 12
SEIKO
Koje karinđanje konjske glave.
6 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije