Džumhur slavio za veliku prednost BiH

Pobjeda Džumhura

Džumhur slavio za veliku prednost BiH

M. Šljivak

Hubert Hurkacz pružio je dobar otpor Damiru Džumhuru, ali nije uspio da Poljacima donese bod u meču protiv Bosne i Hercegovine. Bh. teniser je Poljaka pobijedio s 3:0, po setovima 7:6, 7:5 i 7:5.

Silovito je Džumhur ušao u meč. Napravio je dva breaka na samom otvaranju i došao je do 3:0, ali je potom potpuno staio. Hurkacz je dobio vezana četiri gema i došao je do prednosti od 4:3.

Potom se igralo gem za gem. Ušlo se u tie-break prvog seta, gdje je bh. teniser potpuno dominirao i na kraju je dobio prvi set u ovom meču sa 7:6.

Odlično je Damir ušao u drugi set. Uspio je odmah uzeti protivniku servis, ali poljski teniser se nije predavao i već u narednom gemu je vratuo izgubljeno i došao je do 2:2 u gemovima.

Novim breakom u sedmom gemu Hurkacz je došao do vodstva od 4:3 u drugom setu. Ipak, potom katastrofalnim servisom vraća Džumhura u ovaj set i Damir je odmah vratio izgubljeni servis. Sjajnom igrom do kraja drugog seta Džumhur dolazi do vodstva od 2:0. Ovaj dio igre je dobio sa 7:5 i BiH je bila u velikoj prednosti.

Hurkacz ulazi breakom u treći set, a osvojeni gem je potom potvrdio odličnom servom za prednost od 2:0 u gemovima. Došao je Poljak zatim i do vodstva od 4:1, ali mu to nije donijelo apsolutno ništa.

Najbolji bh. teniser se nije predavao. Do kraja je odigrao zaista sjajno, preuzeo je kontrolu nad duelom i na kraju je osvojio i treći set sa 7:5 za konačnih 3:0 i vodstvo BiH od 2:0 nakon prvog dana.

Davis Cup:

Džumhur - Hurkacz 3:0 (7:6, 7:5, 7:5).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi