Džumhur stigao do treće ATP titule u karijeri!

Slavio u Antaliji

Džumhur stigao do treće ATP titule u karijeri!

Edmir Škorić

Bh. teniser Damir Džumhur osvojio je danas treću ATP titulu u karijeri.

Džumhur je u finalu ATP turnira u Antaliji pobijedo Adriana Mannarina, prvog nositelja na turniru, nakon sat i 30 minuta. Bilo je 6:1, 1:6, 6:1.

Prvi je set Damir s dva brejka, u četvrtom i šestom gemu, stigao do uvjerljivih 6:1, ali zanimljivo da je identičnim rezultatom drugi set pripao Francuzu.

Mannarino je poveo 3:0 uz brejk u drugom gemu, a onda u šestom gemu dolazi do novog brejka i poprilično lagano odvodi meč u treći set.

I kada smo se uplašili da bi Damir mogao psihološki pasti, dopustiti Mannarinu potpuni povratak, bh. teniser uz nova dva brejka stiže do - 6:1 i nove titule.

Nakon dvije titule u Rusiji na tvrdoj podlozi, Damir je do treće titule stigao na travi, a zanimljivo da još nije osvajao titulu tamo gdje je najjači - na zemlji.

Sjajni Damir na najbolji način se tako pripremio za Wimbledon, kojeg dočekuje s rankingom karijere. U prvom kolu Wimbledona igrat će protiv Maximiliana Marterera.

ATP Antalija, finale:
Mannarino - Džumhur 1:6, 6:1, 1:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi