Bravo, Džumi: Damir u finalu Antalyje!

Bez problema protiv Veselog

Bravo, Džumi: Damir u finalu Antalyje!

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur plasirao se u novo finale na ATP turnirima. 

Džumhur se ove sedmice pojavo na ATP turniru u Antalyji i to se ispostavilo kao sjajan potez jer je stigao do velikog finala.

U današnjem polufinalnom ogledu naš najbolji teniser je porazio Čeha Jirija Veselog sa 2:0 u setovima nakon sat i 23 minute igre.

U prvom setu smo vidjeli tri brejka, Damir je napravio jedan više i slavio sa 6:3. U drugom periodu obojica su u startu po jednom oduzela servis rivalu i kasnije se ušlo u nešto mirniji tok pa nije bilo brejkova i otišlo se u taj brejk. Tamo se bolje snašao naš teniser koji je slavio sa uvjerljivih 7:1 i plasirao se u veliko finale.

Tamo će Damir igrati protiv boljeg iz susreta Adrian Mannarino-Gael Monfils koji se igra nešto kasnije.

Inače, kada je u pitanju turnir u Antalyji, treba reći da to teniserima služi prije svega kao posljednja provjera pred Wimbledon, a u pitanju je turnir iz serije 250. Svemu dodajmo da je Džumhur u dosadašnjem dijelu karijere osvojio dva ATP turnira i ovo će mu biti prilika za treći.

Antalyja, polufinale:

Džumhur-Vesely 2:0

Top Komentari

Chupy
Igra ovaj Ateista u pm, razvaljuje :) Idi bolan u dzamiju klanjaj koji rekijat, idi :(
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije