Damira u 3. kolu Wimbledona čeka pravi pakao

Nije imao sreće sa žrijebom

Damira u 3. kolu Wimbledona čeka pravi pakao

Nakon što su izvučeni parovi prvog kola Wimbledona, poznat je i čitav kostur turnira, a nama su svakako najzanimljiviji bh. teniser Damir Džumhur i Mirza Bašić.

Kao što smo maloprije i objavili, Džumhur će u prvom kolu Wimbledona igrati protiv Nijemca Maximiliana Merterera, dok će Bašićev rival biti Argentinac Diego Schwartzman.

Džumhur će, ako prođe njemačkog tenisera, u drugom kolu igrati protiv boljeg iz meča Ernest Gulbis-Jay Clarke što ponovo neće biti pretjerano težak zadatak, ali zato ga u trećem kolu očekuje ponovo Nijemac, ali ovog puta dosta teži Alexander Zverev.

Podsjetimo, Zverev i Džumhur su prije nekoliko sedmica imali veliki okršaj u trerćem kolu Ronland Garrosa kada je Nijemac nakon velike borbe slavio 3:2 u setovima, pa je možda ovo lijepa prilika za Damira da mu se revanšira. Naravno, Džumhur ima svoje adute, a da je u dobroj formi pokazuje i polufinale ATP turnira u Antalyji koje će igrati danas

S druge strane, kada je u pitanju Bašić, naš drugi najbolji teniser će u prvom kolu igrati protiv Schwartzmana i trebat će mu skoro pravo čudo kako bi prošao dalje, a ako to i ostvari, onda ga u drugom kolu čeka bolji iz meča Jiri Vesely-Florian Mayer.

Top Komentari

SEIKO
Na svu sreću Damir treće kolo može samo da sanja.
1 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi