Džumhur kvalifikacije Wimbledona otvorio rutinskom pobjedom

Savladao Halysa

Džumhur kvalifikacije Wimbledona otvorio rutinskom pobjedom

H. Zilić

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur danas je igrao meč prvog kola kvalifikacija za treći Grand slam sezone, kultni Wimbledon.

Džumuhur je u prvom kolu za protivnika imao 198. tenisera svijera Quentina Halysa iz Francuske.

Konačan rezultat je glasio 2:0 za našeg tenisera, po setovima 6:4, 6:4.

Prvi set smo gledali u boljoj igri našeg tenisera, koji je iskoristio jednu brejk priliku i rutinski priveo set kraju sa 6:4.

U drugom setu vodila se velika borba, a Džumhur je set preokrenuo u svoju korist brejkom kod rezultata 4:4 i slavio sa 6:4 za končanih 2:0.

U drugom kolu kvalifikacija Džumhur će igrati protiv boljeg iz duela Molcan - Escobedo.

Top Komentari

Bravo za Dzumhura, nego nesto imam da kazem za Novaka Djokovica i njegovog oca. Otac Novaka Đokovića razočaran usvajanjem rezolucije o Srebrenici: Što nije uradila ni BiH, uradila je moja Crna Gora, za mene poraz "To je za mene poraz ogroman, (poraz) i mene i svih Srba u celom svetu", istakao je on govoreći o Rezoluciji o Srebrenici koja je usvojena u Skupštini Crne Gore." Kakav otac, takav i sin zvani Novak Djokovic. Sin mu je isti takav, jabuka pod jabukom pada, nece iver daleko od klade. Sin mu je reklamirao rakiju pod imenom "Draza" Kakav otac takav sin. A vi i dalje budite obozavatelji Novaka Djokovica, neka sportsportba i dalje drzi fotografiju Novaka i Hanke dvije godine na svojoj stranici. Neka Semir Osmanagić i dalje zove Novaka u visokom da pune svoje baterije pred vazan teniski turnir. E pa ne znam da li je Novaka sramota da dolazi i dalje u Visoko. E pa Bošnjo kad ces doci pameti. Novak Djokovic je veliki cetalj, a vi i dalje divite se Novaku.
7 1
Tas14
Bar nesto
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi