Đoković najbolji sportista godine, Modrić na drugom mjestu

Novinari izabrali

Đoković najbolji sportista godine, Modrić na drugom mjestu

Srbijanski teniser Novak Đoković izabran je za najboljeg evropskog sportistu godine za 2018. godinu.

U 61. izboru koji je organizovala Poljska novinska agencija (PAP), a u kojem su sudjelovale 23 novinske agencije iz Evrope, Đoković je slavio sa 145 bodova.

Na drugom mjestu završio je Luka Modrić, koji je imao 13 bodova manje od pobjednika, a treće mjesto je pripalo Britancu Lewisu Hamiltonu sa 114 bodova.

Novak Đoković će 2018. godinu pamtiti po osvajanju Wimbledona i US Opena, ali i po spektakularnom povratku na prvo mjesto ATP liste.

Poredak najboljih deset:

1. Novak Đoković (Srbija/tenis) 145
2. Luka Modrić (Hrvatska/nogomet) 132
3. Lewis Hamilton (Velika Britanija/Formula 1) 114
4. Ester Ledecka (Češka/alpsko skijanje, snowboard) 74 5. Martin Fourcade (Francuska/biatlon) 69
6. Marcel Hirscher (Austrija/alpsko skijanje) 67
7. Marit Bjoergen (Norveška/skijaško trčanje) 59
8. Antoine Griezmann (Francuska/nogomet) 43
9. Kevin Mayer (Francuska/atletika) 40
10. Simona Halep (Rumunija/tenis) i Kamil Stoch (Poljska/skijaški skokovi) po 39

PAP najbolje sportiste Evrope bira od 1958. godine, a ove godine u izboru su sudjelovali AFP (Francuska), AGERPRES (Rumunjska), ANP (Nizozemska), APA (Austrija), Anadolu Ajansi (Turska), ATA (Albanija), BELGA (Belgija), BTA (Bugarska), CTK (Češka), DPA (Njemačka), EFE (Španjolska), ELTA (Litva), HINA (Hrvatska), LETA (Litva), LUSA (Portugal), MOLDPRES (Moldavija), MTI (Mađarska), STA (Slovenija), TANJUG (Srbija), TASS (Rusija), TASR (Slovačka), UKRINFORM (Ukrajina) i PAP (Poljska).

Top Komentari

Svojprisebi
Jugoslavijo Jugoslavijo ej dje bi nama kraj bio
8 3
josejose
e čuj novinari izabrali hahaha
3 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi