Džumhuru dva gema protiv Donskoyja
Iscrpljeni Džumhur poražen za 50 minuta igre (Foto: EPA)

Povreda bh. tenisera učinila svoje

Džumhuru dva gema protiv Donskoyja

Midhat Šljivak

Bh. teniser Damir Džumhur poražen je u osmini finala ATP turnira u Dubaiju. Od njega je danas bio bolji ruski teniser Evgeny Donskoy sa 2:0, po setovima 6:1 i 6:1.

Damir je jako loše ušao u ovaj meč. Bilo je vidljivo da se slabo kreće i da ima određenih problema, pa je Rus lagano osvajao poene i prvi set je dobio sa uvjerljivih 6:1 za 26 minuta igre.

Potom se bh. teniseru ukazala ljekarska pomoć. Imao je problema sa butnim mišićem, ali je ipak odlučio da nastavi meč.

Nije Džumhur ozbiljnije zaprijetio ni u drugom setu. Donskoy je maksimalno koristio činjenicu da Damir igra pod "kočnicom" i do kraja je lagano priveo meč kraju. Drugi set je također dobio sa 6:1 i došao je do trijumfa u ovom meču i prolaza među osam najboljih na turniru.

Donskoy će u četvrtfinalu igrati sa pobjednikom meča Filip Krajinović - Marcos Bagdhatis.

ATP Dubai, 2. kolo:

Donskoy - Džumhur 2:0 (6:1, 6:1)

Top Komentari

SEIKO
Prolaz prvog kola za ovog seljaka plafon.
4 7
Harisss
Nije to onaj Dzumhur koji je u Moskvi i Sankt Petersburgu igrao pravi tenis, vracao se iz nemogucih situacija i borio se za svaki gem. Ne mislim samo na ovaj mec. DefinitivnoDzumi nakon prekida sa djevojkom nije onaj isti
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi